Gyors termékkereső


Keresés a leírásban is

Gyártók szerint

Hírlevél feliratkozás

Elérhetőségek

06-1-405-2202
06-20-363-2420
info@mekka-digital.hu

Fogalomtár

MIND
A 3D tanítás a legújabb trend az oktatásban, mely új lehetőségeket jelent a tantervben, mind az oktatók, mind pedig a diákok számára. A 3D technológia segítségével új dimenzióba helyezi az oktatás hatékonyságát és élvezetét. Szemben a hagyományos 3D vetítőrendszerekkel, ahol két tökéletesenbeállított projektor szükséges a kép előállításához, a 3D ready projektorokban egy kijelző jeleníti meg a 3 dimenziós képet, így csak egy projektor szükséges.

Az A+ Interaktív Szoftver 2 egy többnyelvű komplett interaktív szoftver, mely segítségével könnyedén interaktív tartalommal tölthető fel akár a tanóra, akár egy prezentáció! A szoftver AVer dokumentumkamera integrációval és AVer Pen integrációval is rendelkezik. A Magyar nyelven is elérhető szoftver, az alábbi alapfunkciókkal rendelkezik:

 • Kijelölés
 • Szabadkéz
 • Radír
 • Szöveg
 • Kiemelő
 • Vonal
 • Alakzatok
 • Kitöltöszín
 • Tartalom törlése
 • Rögzítés
 • Felvevő
 • Reflektorfény
 • Képernyő-árnyékoló
 • Számológép
 • Billentyűzet
 • Szögmérő
 • Volnalzó
 • Interaktív háromszög
 • OCR
 • Szövegfelolvasó

A+

Flash alkalmazások, Power Point importálási lehetőség, PDF exportálás, és számos egyéb testreszabható funkciók segítik a hatékony tanítást ill. prezentációt!

Az Acer Instant Pack technológiának köszönhetően biztonságosan kihúzhatja az áramból a projektort közvetlenül a kikapcsolás után, azonnal csomagolhat, és már indulhat is. Nincs szükség a ventillátor hűtésére várni!

Az Advanced Iris 3 minden jelenethez automatikusan kiválasztja az optimális kontrasztot. Kihozza a sötétebb képkockák részleteit, és megakadályozza a színek kifakulását a világosabb jelenetekben

Az AVerBox egy olyan alkalmazás, mely segítségével a dokumentumkamera által kivetített képben egy keret segítségével kiemelhetjük a tartalmat. A keret méretét és helyzetét, ill. a keret szegélyének színét is szabályozhatjuk, majd a keret körüli tartalmat félig, ill. teljesen lesötétíthetjük, ezáltal kiemelve a keret által határolt tartalmat. A kiemelt tartalmat természetesen nagyíthatjuk is!

Az AVerVisor egy olyan alkalmazás, mely segítségével a dokumentumkamera által kivetített képben kiemelhetjük a tartalmat úgy, hogy vízszintesen, és-vagy függőlegesen szűkítjük a tartalmat.Nyolc valós idejű képjavító eljárás, a kontraszt pontosságától a pontos színreprodukció optimalizálásáig.

A Crystal Clear Fine technológia tiszta, éles színeket és valódi feketét jelenít meg. A kiemelkedõ minõség mögött az a szervetlen réteg áll, amelyben a folyadékkristályok nem vízszintesen, hanem függõlegesen vannak elhelyezve. Ez a módosítás megszünteti az elszivárgó fényeket és tisztább képeket, valamint valóban koromfekete fekete színt és kontrasztot eredményez.

DLP (Digital Light Processing) technológia. Az izzólámpa fehér fénye egy olyan felületre vetül, amelyen sok millió billegő tükör helyezkedik el, melyet egy áramkör vezérel, hogy a fényt az optikába vetítse, vagy ne. A színeket egy forgó színtárcsa bontja fel. Ez a technológia is nagy fényerejű képet képes előállítani és mivel alkalmas arra is, hogy egyáltalán ne kerüljön fény az optikába, lehetséges vele a tökéletes fekete szín előállítása is. A gép belsejében a por és korom lerakódását a mozgó színtárcsa akadályozza meg. Hátránya, hogy alkalmanként a vetített képen észrevehető az un. "szivárvány-hatás" ami azt jelenti, hogy a fehéren vetített felületen a szem érzékelni képes a fehér szín kikeverését és az alapszíneket külön-külön felvillanva látja. De ez csak kifejezetten speciális képtípusoknál jelent gondot.

A DViT technológia egy kamerán, vagy kamerákon alapuló interaktív oktatástechnikao megoldás. (Digital Vision Touch) A technológia segítségével a tábla felülete nem puha, hisz az érintést nem közvetlen a felület mögött elhelyezett fólia érzékeli, hanem a kamerák segítségével határozza meg a tábla a kéz vagy a vaktoll helyzetét, így igen ellenálló kemény felületet érinthetünk. A kamerák száma lehet 1-2-4. Az 1 kamerás interaktív tábla csak a toll érintését képes feldolgozni, a két kamerás tábla már a kéz érintését is, a 4 kamerás tábla már két érintést is tud kezelni egyszerre.

Az Epson EasyMP Monitor szoftvere segítségével a kompatibilis modelleket hálózaton keresztül is lehet vezérelni!

EasyMP Monitor programmal számos műveletet végezhet el, például a számítógép-monitoron ellenőrizheti a hálózathoz csatlakoztatott több EPSON kivetítő állapotát, és a számítógépről vezérelheti a kivetítőket. Az alábbiakban az EasyMP Monitor programmal elérhető megfigyelési és vezérlési funkciók rövid ismertetése olvasható.

Kivetítők regisztrálása megfigyeléshez és vezérléshez: A regisztrált kivetítők csoportokba is rendezhetők, így csoportosan is megfigyelhetők és vezérelhetők.

A regisztrált kivetítők állapotának megfigyelése: A kivetítők áramellátási állapota (BE/KI) és a beavatkozást igénylő problémák vagy figyelmeztetések vizuálisan, ikonok segítségével ellenőrizhetők. Kiválasztható az ellenőrizni kívánt kivetítő vagy kivetítőcsoport, és ellenőrizhető a lámpák összesített üzemideje, illetve a kivetítők részletes adatai, pl. a bemeneti források, a problémák és a figyelmeztetések.

A regisztrált kivetítők vezérlése: A kivetítők csoportonként vagy egyenként is kiválaszthatók, majd elvégezhetők a kiválasztott kivetítőkhöz kapcsolódó műveletek, mint például az áramellátás ki- és bekapcsolása, vagy ezek bemeneti forrásainak módosítása. A webes vezérlési funkciókkal módosíthatók a kivetítő konfigurációs menüjének beállításai. Ha vannak olyan rendszerek, melyek esetében a múveletek időközönként vagy csak bizonyos napokon vannak végrehjatva, használhatja az Időzítő beállításai menüpontot, az időzítési beállítások regisztrálásának céljából.

Ertesites kuldese e-mailben funkcio beallitasai: Beállítható, hogy beavatkozást igénylő állapot esetén, például ha probléma történik az egyik regisztrált kivetítővel, milyen e-mail címekre küldjön a rendszer értesítést.

A SANYO a piacon elsőként és eddig egyedüliként mutatta be a easy WLAN rendszert, ami folyamatosan kerül beépítésre az újonnan bemutatott hordozható vetítőkbe. A korábbi vezeték nélküli kapcsolat beállításához gyakorlott felhasználói ismeretek voltak szükségesek. Az USB WLAN vevő automatikusan felismeri a teremben lévő wireless notebookokat és egy kattintással párosíthatjuk bármelyiket a projektorral, és indulhat a RealTime prezentáció.easyWlan modellek:XU305, XU355, XU116, WXU700

Az edge blending funkció segítségével két proektor képét úgy lehet üsszeilleszteni, hogy nem lesz a két proektor képe között egy világosabb sáv, ahol a két kép átfedi egymást.

ESP (nagy látószögű projektor)

Kifejezetten interaktív táblákhoz javasoljuk ill. kis tárgyalókba, ahol a vetített felülettől nagyon közel szeretnék elhelyezni a projektort, de a kis távolság ellenére fontos, hogy nagy képet kapjanak. Ezzel csökkentve a vetített képen az előadó árnyékolását is. Egyes modellek már fél méterről is képesek megvetíteni egy két méter átmérőjű képet.

A háromszoros SXRD™ panelrendszer révén kimagasló képkockasebessége és kivételesen egyenletes mozgásvisszaadást tesz lehetővé a projektor.

A projektornak továbbított kép számos formátumú lehet, pl. Blu-ray (1920x1080) vagy DVD (720x480). Amennyiben nem a projektor fizikai felbontásának megfelelő formátumú jelet továbbítuk a projektornak, úgy a gép kénytelen azt átalakítani a számára értelmezhető legjobb formára. A high performance video processor segítségével ez a konvertálás a jelenleg legmagasabb szintre emelkedett, mely révén tökéletes képet kapunk alacsonyabb felbontások esetén is.

Az inorganikus LCD panel és polarizációs filter segítségével növekedett: a vetítő élettartama az elérhető fényerő a kategóriákban a kontraszt a reprodukált színek száma a felvett teljesítményre jutó fényerő Inorganikus modellek:Z3000, XU106, XU116, XL51, XM100, XM150, WTC500, XTC50, XP100, XP200, WF20, XF1000, XF47, ET30
 • Egyetlen alkalmazás zökkenőmentesen integrálja az interaktív szimulációk és leckék széles választékát, valamint az ExamView digitális felmérési tartalmakat és a diákok válaszait.
 • A Workspace nyílt felülete révén többféle formátumú oktatóanyaggal dolgozhat, melyek számos helyről származhatnak, például a közzétevők ExamView®  tartalmából és kérdésgyűjteményeiből, webes tartalmakból és más cégek tananyagából
 • Az INTERWRITEWORKSPACE®  bármilyen meglévő INTERWRITETM programmal, tartalommal vagy tananyaggal használható, és több mint 50 eszközt tartalmaz oktatóanyagok készítéséhez, rendszerezéséhez és megosztásához.

Professzionális eredmények elérése egyszerű feladat az "Imaging Science Foundation" neves ISFccc kalibrációs szolgáltatása révén. Köszönhetően az ISF technikusainak  tökéletesen kalibrált képminőséggel kerülnek szállításra a projektorok,az ISF nappali vagy éjszakai üzemmódjával Ön ezt tisztán élvezheti otthonában is.

LAN megjelenítő költséghatékony megoldást kínál központi projektor felügyeletre és megjelenítésre egy LAN kábelen keresztül. Ez a funkció 1-8 vagy 4-1 projektor párhuzamos, vagy részleges tartalom felügyeletet tesz lehetővé megbeszélések, előadások, képzések vagy tantermi oktatás számára. (BenQ)

Az LCD LCOS technológia előnyei: a zavaró rács- és szivárványhatások kiszűrésére LCOS paneleket építettek a Canon XEED termékeibe. Az LCOS panel az LCD és a DLP vetítési technológia előnyös jellemzőit egyesítő megoldás sima képeket és élethű színvisszaadást, továbbá hihetetlenül gyors reakcióidőt jelent. Ez álló- és mozgőképek vetítésekor egyaránt ideális!

LCOS

Az izzólámpa fehér fénye áthalad 3 un. dikroikus tükrön, mely tükrök a fényt a három alapszínre bontják, és a szétbontott alapszíneket egyenként egy-egy LCD (Liquid Cristal Display) panelen keresztül az optikába juttatják. Ez a technológia elsősorban a kivetített színek minőségében elsőrangú megoldás. Az LCD technológiával természetes és életszerű színekkel vetítheti ki videóit, fotóit és Power Point előadásait egyaránt. Mivel e technológia esetén a panelrendszerben nincsenek mozgó alkatrészek, így nincsen képremegés sem. A színek összeolvadnak, így természetes képek jönnek létre, melyek kímélik a szemet. Hátránya ennek a technológiának, hogy mivel az LCD panel képtelen 100%-ban elzárni a fény útját, ezért nagyon sötét környezetben nem tud teljesen fekete színt kivetíteni. Ez utóbbi funkció kizárólag az otthoni használatú házimozi projektorok esetében releváns. Emellett nem ajánlott használata poros és füstös helységekben, mivel a szennyeződés a tükrökre lerakódva fakíthatja és sárgíthatja a vetített képet.

A lencse-elmozdulás vezérlővel flexibilisen állíthatja be a projektort. Segítségével a projektor képét a vetítővászon közepére irányíthatja. A lencse-eltolást a kivetített kép magasságának vagy szélességének százalékában adjuk meg. Azt a kivetített kép vertikális vagy horizontális középpontjától való eltéréseként mérjük meg.

A lencse-elmozdulás vezérlővel flexibilisen állíthatja be a projektort. Segítségével a projektor képét a vetítővászon közepére irányíthatja. A lencse-eltolást a kivetített kép magasságának vagy szélességének százalékában adjuk meg. Azt a kivetített kép vertikális vagy horizontális középpontjától való eltéréseként mérjük meg.

A mechanikus shatter segítségével ha a projektor mute módban van, akkor semmilyen fény nem szűrődik ki az optikából.

A Motionflow Dark Frame Insertion segítségével a kétszeres sebességű feldolgozásnak köszönhetően egyenletes, kristálytiszta és torzulásmentes képet biztosít.

A Panamorph™ lencse segítségével, mely a 2.35:1 képarányú videó formátum megjelenítésére is alkalmas, a nagy stúdiók alkotásai is eredeti, - torzításoktól vagy fekete keretektől mentesen - teljes képernyőn szélesvásznú formátumban jelennek meg, maximális felbontás mellett

A Presentation To Go segítségével hozzáférhetünk fényképekhez, videókhoz és zenéhez közvetlenül a projektorról, a beépített SD kártya és USB multimédia-olvasó révén.

A reflektív LCD panel segítségével a pixelek között lényegesen kisebb a hézag (0.2μm) mint a hagyományos LCD panel esetében.

Side-by-Side:

A Panasonic PT-FW300E és FW300NTE modelljeiben és a Mitsubishi egyes típusaiban megjelenő szolgáltatás, melynek lényege, hogy a széles 16:10 képaránynak köszönhetően képes a projektor egyszerre két 4:3 képarányú kép megjelenítésére. Pl. a kivetített képen jobb oldalon egy PC jel látható, míg a bal oldalon egy video jel, egyszerre megjelenítve.

side-by-side

A Silicon X-tal Reflective Display (SXRD™) technológiával ellátott Sony házimozi-projektorok új korszakot nyitottak az LCD történetében. Ezek a projektorok a színtörés megelőzése érdekében a kép megjelenítését három külön – piros, zöld és kék – beépített panelen végzik, s emellett 1920 x 1080 formátumú full HD felbontást kínálnak, összesen 6,2 millió pixelen, képhibák nélkül – mindössze max. 2,5 ezredmásodperc alatt. Éppen olyan élmény, mintha a mozivásznon néznék a pergő filmeket.

A template funkció segítségével kivetíthetünk a táblára akár PC nélkül is olyan vonal-sémákat melyek könnyítik a táblára való írást. Pl. négyzethálót, különböző vonalazásokat. Fehér, fekete-zöld, vagy akár flipchart táblára is vetíthetjül a sémákat.

Az UNISHAPE lámpa technológia, melyet az OSRAM fejlesztett ki, több lument ad a jobb színhűség érdekében, erősíti a fényerőt, és szemet gyönyörködtető vizuális hatásokkal elcsábítja a fantáziát. Az UNISHAPE drámaian, a képkockának megfelelően, ezredmásodperc alatt  változtatja a kimeneti fényt, így csökkenti a remegést, emeli a élességet, és élénk színskálát eredményez (főleg a kék és vörös színeknél). Így bármi is a vetített tartalom, bármilyen is a szoba megvilágítása, az otthoni moziélmény mindig elképesztően lenyűgöző.

A kétfunkciós USB Display szolgáltatás a számítógépről történő prezentáció legegyszerűbb formája, mivel egyetlen kábelen továbbíthat video és vezérlési jelet is. Azonnal megkezdheti a vetítést: mindössze egy USB-kábelt kell csatlakoztatnia a számítógéphez és a kivetítőhöz, nincs szükség RGBkábelre és egyéb beállításokra.
Két típusa van: az egyik képes kép-hang és vezérlési jelet egyaránt továbbítani, míg a másik csak kép és hang jel továbbítására képes.

A SANYO a piacon elsőként és eddig egyedüliként mutatta be a b/g/n wireless szabványnak megfelelő projektorát. Előnyei:- video streaming nagyfelbontású videoátvitel szakadozás,kockásodás nélkül akár teljes képernyőn- MAC wireless kompatibilitásVideoStreaming modellek:WXU700

A BenQ, a Philips és a Texas Instruments megalkotta a VIDI™ technológiát - egy kifinomult színnövelő eljárást, mely a teljes fényerőt képes a jelenet függvényében változtatni. A rugalmasan, ezredmásodpercek alatt változtatható a fényerő, így a jelenethez legjobban alkalmazható beállítást ad az Ön kezébe, a három különböző vetítési üzemmód segítségével. Élvezze az SP890 projektor kínálta előadásokat bárhol és bármikor!

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
Az oldal tetejre!